Pierre van Soest

* Ell, 7 mei 1944     †  Stramproy, 13 december 2022

Bedroefd namen wij afgelopen maandag kennis van het overlijden van Pierre. Pierre was meer dan 65 jaar met onze schutterij verbonden.

Pierre was vanaf het begin tamboer zoals het toentertijd gebruikelijk was. Na 8 jaar getromd te hebben was hij in 1967 een van de leidende figuren bij de toen gestarte vendeliers. Tot 1972 zelfs de kopman.

In de jaren 1970 tot en met 1976 zat Pierre in het bestuur en de titel koning mocht hij dragen in de jaren 1967- 1978 en 1986. De titel korps schutter behaalde hij in 1965.

Een bedrijfsongeval in de jaren ’70 heeft Pierre er niet van weerhouden om toch lid te blijven en te blijven deelnemen aan de schietwedstrijden.
Nog tot vorig jaar heeft hij geprobeerd dit jubileum actief schietend te halen. Maar helaas is dit vanwege de gezondheid niet gelukt.

Wij zullen Pierre blijven herinneren als een gedreven, betrokken lid dat altijd wel een mooi verhaal had over de historie van de vereniging.

Tijdens de begrafenis op zaterdag 17 december zal Pierre met schutters-eer begraven worden. Hij zal dan ook door leden van zijn schutterij binnen gedragen worden. Aansluitend zullen wij Pierre begeleiden naar zijn laatste rustplaats op de begraafplaats in Ell.

Wij wensen zijn familie heel veel sterkte met dit verlies.

Bestuur & Leden
Schutterij St. Sebastianus

Advertentie dhr. van Soest